Radisson Collection Royal Hotel

Verdens første design hotel

Det er med stor stolthed, at Grunk Event Firmajulefrokoster igen kan byde velkommen til Firmajulefrokost på det historiske Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen. Et 5-stjernet design-ikon i Københavns centrum, klods op ad Tivoli.

Hotellet er designet af Arne Jacobsen, som fortjent betragtes som en af det 20. århundredes største arkitekter. Bygningen, som i projektfasen gik under navnet SAS Huset, satte for alvor dansk design og arkitektur på verdenskortet, ikke mindst på grund af Arne Jacobsens vision om, at kombinere et moderne højhus, et luksuriøst hotel og en flyterminal, på en måde der aldrig var set før. Han forenede en sofistikeret funktionalisme med en gennemført grad af minimalisme og udsøgt sans for detaljen. Enkel og skarp på ydersiden – organisk og eksklusiv indenfor.

Omverdenen var imponeret over Jacobsens arbejde med farve- og materialevalg og ikke mindst hans enorme produktivitet. En næsten uendelig portefølje af, hvad der er siden er blevet, designklassikere, såsom stolene Ægget™, Svanen™, og Dråben™, AJ Royal lamper, AJ Glas-serien og hans berømte Flatware bestik-sæt, så alle dagens lys for første gang på SAS Royal hotellet. Det cementerede hans enestående beherskelse af alle former for design og arkitektur, som har vundet ham stor national og international anerkendelse.

Naturelskeren Arne Jacobsen nærmest definerede skandinavisk design og SAS Royal hotellet er sidenhen gået over i verdenshistorien, som ”Hotellet hvor arkitekten designede alt”. Det står for mange som den mest rendyrkede form for ”gesamtkunstwerk” – et tysk begreb for helstøbte kunstværker, som omfatter forskellige kunstformer.

 

Bygget til Københavns internationale gæster, indeholdt hotellet en afgangsterminal, hvor de velstående besøgende bookede deres rejser og drak Martini og slængede sig i 3300-serie sofaer, inden de blev kørt med SAS busser til deres fly 20 min. derfra. Lobbyens ”svævende” vindeltrappe, som nærmest rejser sig mod himlen, var et banebrydende stykke håndværk, som var med til at give SAS Royal en helt unik atmosfære. 

Opført i luftfartens gyldne æra, hvor piloter var helte, stewardesser var glamouriøse sex-objekter og transatlantiske rejser var toppen af rendyrket luksus, ramte hotellets eksklusivitet tidsånden perfekt. Af samme årsag kaldes Københavns første skyskraber stadig for ”Jetalderens vartegn”. Med sine 22 etager var hotellet, ved sin indvielse 1 juli 1960, Nordens højeste bygning og Skandinaviens største og mest moderne hotel. Et mesterværk i dansk modernisme, som stadig tiltrækker design-entusiaster fra hele verden.

Royal I dag

Hotellet gennemgik fra 2017 – 2018 en gennemgribende og tiltrængt renovering og er blevet genfødt som Radisson Collection Hotel, Royal Copenhagen. Gennem tiden forsvandt en stor del af hotellets originalitet, men sammen med Space Copenhagen og Fritz Hansen, er hotellet nænsomt blevet nyfortolket i et mix af nutid, arv og eftermæle. Klassisk og moderne på samme tid. Med den største respekt for Arne Jacobsens originale værk, er hotellet ført tilbage til rødderne, så det igen fremstår med fordums pragt. Faktisk er restaureringen gået så godt, at det anerkendte designmedie ”Wallpaper Magazine” har givet Royal-hotellet prisen for ”bedste restaurering 2018”, med begrundelsen;

 

– Vi mener, at opblomstringen af det københavnske vartegn styrker hotellet til en succesfuld fremtid.

Lobbyen fremstår nærmest identisk med den fra 1960. Det originale marmorgulv er genskabt og bidrager til en eksklusiv stemning. Gelænderet på trappen er betrukket med læder og de berømte stole Ægget™ og Svanen™ findes overalt på hotellet og er med til at udstråle en indbydende ro. Værelserne er renoveret i Arne Jacobsens ånd, med lodrette træpaneler, klassiske møbler og velovervejede farvetemaer. Kun ét rum står urørt. Rum 606 er bevaret i sin originale form, med lyseblå udgaver af Ægget™, Svanen™, Dråben™ og 3300-serie sofaen fra afgangs-loungen. 

Rum 606 er nok det mest fotograferede hotelværelse i verden og står som et levende bevis på Arne Jacobsens fremsynethed. Der er sågar skrevet bøger om dette særlige lokale. Med en perfekt symbiose af industri og håndværk, naturlige mønstre og materialer, bringer det gæster direkte tilbage til 1960’erne med en uhørt autenticitet. Rummet kan nemlig stadig bookes den dag i dag. Kun tobaksrøgen er forsvundet.

Jul på Royal

Når Grunk Event Firmajulefrokoster slår dørene op til firmajulefrokost på Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen, kan I glæde Jer til en oplevelse ud over det sædvanlige.

I år tilbyder vi nemlig kun Firmajulefrokost på Royal, som lukkede arrangementer for 120 – 190 personer.

 

Og fra ankomsten i lobbyen på det historiske hotel, hvor et smukt pyntet juletræ smyger sig op gennem den imponerende vindeltrappe, til I bliver budt indenfor i det intime og stemnings-fyldte festlokale med udsigt til Tivoli, vil i opleve en eksklusivitet der ikke overgås mange steder i Danmark.

 

Efter en lækker middag sætter vi gang i festen med de fantastiske Stagebreakers og vores hus DJ.

Vi tør godt love, at det bliver en fest I sent vil glemme.

Stemningsbilleder fra Royal

GODT NYTÅR

Vi ses til flere event(yrlige) oplevelser i 2023

VELKOMMEN I 2023

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Vi er ved at lægge sidste hånd på det store FIRMAJULEFROKOST PROGRAM FOR 2023, og vi åbner salget d. 1 februar kl. 10.00

 

Hvis du vil være sikker på at høre om vores mange spændende julearrangementer i 2023, så tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at klikke på knappen herunder. 

Kontakt os

Vi sidder altid klar ved telefonerne for at hjælpe dig med at vælge det helt rigtige julefrokost-arrangement for dig og din virksomhed.

 

Skulle vi ikke tage telefonen er det nok fordi vi har rigtig travlt og så kan du evt. sende os mail på mail@grunkevent.dk Så kontakter vi dig hurtigst muligt

Grunk Event Firmajulefrokost 2024

København

København

Copenhagen Marriott
Hotel

København

Radisson Blu Scandinavia

København

Charlottehaven

København

Comwell
Kolding

Kolding

Helnan
Marselis

Aarhus

Scandic Silkeborg

Silkeborg